На 05.01.2023 г. на основание чл. 145, ал. 1, т. 3

...
На 05.01.2023 г. на основание чл. 145, ал. 1, т. 3
Коментари Харесай

СГП възложи на ДАНС проверка във връзка с медийни публикации за санкционирани от ЕС, САЩ и Великобритания лица с имоти в България, както и за действието на  неформални-паравоени структури на територията на страната

На 05.01.2023 година на основание чл. 145, алинея 1, т. 3 от ЗСВ прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) разпореди осъществяването на инспекция за вероятно осъществено престъпление от общ темперамент.

Ще се ревизира публикуваната в голям брой разнообразни български медии информация, че жители на Руската федерация, включени в разнообразни санкционни описи на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия, са придобили голям брой недвижими парцели на територията на страната, че юридически лица, по отношение на които също са наложени наказания, също са придобили недвижима благосъстоятелност, както и по отношение на изявления за съществуването на неформални-паравоенни структури, настоящи на територията на страната, за които има сведения, че се пробват да прокарват ползи срещу националната сигурност на Република България.

Проверката е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), като след привършване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.

За резултатите от инспекцията обществеността ще бъде известена.

Във връзка с оповестено на 16.12.2022 година прессъощение СГП осведоми, че продължава инспекцията за вероятно осъществени закононарушения по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „ Престъпления срещу републиката “ при реализиране на активността на Военен съюз – Българско национално опълчение „ Шипка “: .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР